Velkommen til stipendbasen.no, en side viet til alt som har med stipend å gjøre. Her vil du kunne lese artikler som gir gode råd til alle som er ute etter stipender, legater eller søker andre gode tips til hvordan de skal finansiere alt utdanning og forskning til idrettskarrieren, helse, kunst og kultur.

Norge – stipendlandet

Det fins veldig mange stipender og legater i Norge, og det er ikke alltid like lett å finne fram i jungelen av ulike tilbydere. De aller fleste studenter søker lån gjennom Statens Lånekasse for Utdanning, også kjent som Lånekassen. Det fins også stipender til andre formål enn utdanning, både på lokalt og på nasjonalt nivå.

Unngå å gå glipp av stipender

På denne siden vil du kunne finne artikler som er nyttige i forbindelse med dette, og som hjelper deg å foreta mer målrettede søk i jakten på finansiering. Det er ikke bare flinke elever og idrettsutøvere som kan kvalifisere seg til stipend, og det fins også andre stipender myntet på personer med bestemt religiøs, kulturell, etnisk eller lokal tilknytning.

Veldig mange er uvitende om at de kanskje tilfredsstiller kriteriene til et eller flere stipender og legater. Samtidig er det viktig å lese kriterier og betingelser for stipendene nøye, slik at man ikke havner i en situasjon der man blir nødt til å tilbakebetale store deler av summene.

Bli litt klokere på stipender, og bruk oss som et verktøy i forarbeidet med søknadsskriving. I tillegg vil du kunne finne råd til hvordan du skal forvalte midlene når du først har fått dem.

God lesing!